Llama Lands + Parkers - Simplon

Llama Lands + Parkers

Simplon UP

Do 25 Januari 2018
Waar: Kleine zaal
Open: 20:30 - 23:30 uur
Aanvang: 21:30 uur
VVK: € 3,-
DVK: € 3,-
Genre: Krautrock / Slacker

Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Koop tickets
Links
Llama Lands
Het leuke aan Up is dat er plek is voor nieuwe dingen. Wij vinden het cool om nieuwe dingen op het podium te zetten zodat jullie wat nieuws kunnen ontdekken. Daarom nu Llama Lands.

De bio beweert dat, hoewel lama’s door sommige groeperingen misschien gegeten werden (worden?), Llama Lands ons geen lama’s voorschotelt. Ergens zagen we dit wel aankomen. Ook zegt de biografie dat, hoewel het een soloproject in de slaapkamer is, het live een vierkoppige band is. Verwacht reverb-en psychedelische Krautrock taferelen. Hoewel Krautrock echt al tijden een legit genre is, doet het me toch iedere keer denken aan dat potje Käutersalz in de kruidenla van mijn moeder. Zo’n unusual mixje wat soms echt verdraaid lekker kan zijn op een eitje.

Parkers
Omdat Facebook nou eenmaal veel te vertellen heeft in deze tijd maken we daar dankbaar gebruik van. Soms gebeuren daar opvallende dingen. Zoals op de pagina van Parkers. Klik eens op hun omslagfoto en blijf dan eens naar rechts klikken. Het zal je opvallen dat ⅔ van deze foto’s zo veel van die enorm felle kleur groen bevat dat je er haast hoofdpijn van krijgt en zonder twijfel zin in de zomer, wanneer je weer van de met berenklauw begroeide heuvels af kunt rollen in het Stadspark.

De link tussen berenklauw en hippie is voor de meesten wel te volgen, hebben we hier toch een mooie brug geslagen naar het soort muziek dat Parkers maakt. Garage, hippie-en punkrock met vleugjes surfpop, vuige gitaren, ietwat noisy invloeden maar ook lome grooves. Ook wordt Parkers een voortvloeisel genoemd uit Svetkoff Lamps. Ja hallo, zeg dat dan gelijk! Luister op hun Bandcamp ook maar vast naar wat nummers en dan zien we je daar wel.