Lee 'Scratch' Perry & Mad Professor

Wo 21 Juni 2017
Waar: Grote zaal
Kassa: 20:00 - 23:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
VVK: 23.00 euro
DVK: 24.00 euro
Genre: Reggae / Dub
koop tickets
Links

Er is maar een artiest wiens muzikale carrière bestaat uit meer dan 50 jaar reggae en dat is de 81-jarige Lee ‘Scratch’ Perry. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van het dubgenre en heeft in zijn carrière met zo’n 80% van de belangrijkste reggae artiesten samen gewerkt, waaronder Bob Marley en Max Romeo. 

In zijn leven is Lee Perry constant bezig geweest zichzelf te herontdekken. Zo heeft hij al vele verschillende rollen aangenomen als zanger, producer, ingenieur, muzikant, sjamaan en dokter. In 2003 won hij de Grammy voor Best Reggae Album met 'Jamaican E.T.' en werd hij in 2004 door Rolling Stone verkozen tot één van de 100 beste artiesten aller tijden. Verder werkte hij samen met grote namen als George Clinton, Keith Richards, Moby en The Orb, om maar een paar te noemen.

In 1983 vormde hij een duo met Mad Professor en is Lee Perry instrumentaal bezig met de herontwikkeling van de dub-movement. De Britse Mad Professor staat vooral bekend om zijn bijzondere cross-overs van reggae, dub, trip-hop en psychedelische trance. Samen zijn ze al zo’n 32 jaar af en aan bezig met touren en we zijn vereerd om deze reggae helden na al die jaren in Simplon te mogen ontvangen!