Lapalux (live) – Simplon

Lapalux (live)

+ Phole

Th 26 October 2017
Location: Grote zaal
Open: 20:00 - 23:00
Start: 20:30
Presale: € 10,-
Doorsale: € 11,-
Genre: Electronic

Presale information: Prijzen incl. servicekosten
Buy tickets
Links

Stuart Howard uit het Engelse Essex produceert onder de naam Lapalux ondefinieerbare, experimentele muzikale collages. Hij neemt je mee naar verrassende en explosieve sferen in een droomwereld van fantasievolle muziek afgeladen met vocalen, ratelende drumlijnen, R&B tunes en ingezette samples. Getekend op Flying Lotus’ kwaliteitslabel Brainfeeder, waar ook The Gaslamp Killer en DJ Paypal onderdeel van uitmaken, bracht hij onlangs zijn derde plaat ‘Ruinism’ uit.

Met zijn eerste twee platen ‘Nostalchic’ en ‘Lustmore’ kreeg Lapalux al snel aandacht over de hele wereld. Met uitverkochte album release shows, miljoenen Spotify streams en vele radio mixes is zijn carrière sinds 2011 in een constante stroomversnelling geraakt. Op zijn derde plaat ‘Ruinism’ gaat Lapalux zijn theatrale fase in. Niet zo heel verwonderlijk, Howard schreef deze muziek oorspronkelijk voor een theaterstuk genaamd Depart, dat werd opgevoerd op een Oost-Londens kerkhof. Vandaar de creepy stemsamples, de scheefgebogen digi-synths en schaduwrijke ambient. Toch haalt hij zoals eerder opnieuw stevig uit met beats. Dit najaar tourt hij met dit nieuwe werk op zak door Europa en halen we deze producer maar al te graag naar Simplon!

Organische sounds gecombineerd met intense synthesizer geluiden. Dat brengt de producer Phole, support van deze avond. In zijn recente videoclip laat hij  zien hoe hij zijn nummer vanaf de grond opbouwt. Doordat de elektronische beats zelf worden ingespeeld klinkt zowel het geluid als de compositie levendig. Het menselijke aspect is hetgeen waarmee Phole zich onderscheid ten opzichte van andere producers. Een interessante opener voor deze avond!