Jaimi Faulkner – Simplon

Jaimi Faulkner

+ support

Vr 3 November 2017
Waar: Grote zaal
Open: 20:30 - 23:00 uur
Aanvang: 21:00 uur
VVK: € 12,-
DVK: € 13,-
Genre: Pop / Folk
Koop tickets
Links

De in Melbourne geboren singer-songwriter Jaimi Faulkner is inmiddels geen onbekende meer in ons land. Samen met zijn band, bestaande uit drie Nederlanders, maakt hij gevoelige folk-pop met invloeden van roots, blues en country. Zijn nieuwe single ‘Early Morning Coffee Cups’ is een regelrecht succes en al bijna twee miljoen keer beluisterd op Spotify. Zijn muziek is het best te omschrijven als een prachtig gitaarspel met een warme soulstem, begeleid door zachte drums en romantische piano klanken.

In 2004 bracht hij zijn eerste album ‘Last Light’ uit waarmee hij vrijwel direct hoge ogen scoorde in thuisland Australië. Toen hij in 2009 met zijn tweede album ‘Kiss And Ride’ kwam, kon hij ook in Europa niet meer onopgemerkt blijven. Een aantal succesvolle tours door Nederland en Duitsland volgden. De klik die hij hier voelde was wederzijds, waarop hij besloot naar Berlijn te verhuizen om te kijken wat Europa voor hem te bieden had.

Inmiddels twee volwassen albums verder woont hij samen met band in een boerderij bij Bremen. De boerderij dient als inspiratiebron voor Jaimi en de band en bevat een volledig functionerende muziek studio. Dit najaar komt hij terug naar Simplon om zijn nieuwe album te presenteren. Zijn optreden eind vorig jaar was er al één om niet te vergeten, dus je kunt wel stellen dat we hier naar uit kijken!