Grunn’t: The 4th Crusade – Simplon

Grunn’t: The 4th Crusade

Za 7 April 2018
Waar: Hele pand
Open: 15:30 - 23:30 uur
Aanvang: 16:00 uur
VVK: € 18,50
DVK: € 22,50
Genre: Metal

Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Koop tickets
Links

Op zaterdag 7 april kunnen de wapens weer uit het vet, het is namelijk tijd voor een nieuwe genadeloze strijd in Simplon met Grunn’t: The 4th Crusade! Negen bands, verdeeld over twee zalen met een gebalanceerde mix tussen black, death en thrash-metal.

De reguliere Early Birds zijn voor €13,50 (incl. servicekosten) in de voorverkoop verkrijgbaar.

Het is tijd voor de aankondiging van de eerste 4 bands!

Negator (DE):

Deze furieuze Noord-Duitse band uit Kiel maakt een brute mix van Black Metal en soms wat Death Metal. Dit is één van de bands die wij met enige trots aankondigen. Hun laatste plaat ‘Gates to the Pantheon’ illustreert perfect de sound waar wij van Grunn’t voor staan. De zanger zat nog enige tijd bij de Zweedse Black Metal grootheid Dark FUneral. Qua sound komt het oude materiaal ook dicht bij die band in de buurt. Het recentere materaal doet niet onder voor een band als Belphegor. Medio december komt de band met een nieuw wapenfeit genaamd ‘GRABLEGUNG’. Deze plaat, bestaande uit heropgenomen tracks en één splinternieuw nummer, zal alleen op vinyl beschikbaar zijn. Negator zal als één van de publiekstrekkers een plekje later op de avond krijgen.

Overruled (NL):

Bij Grunn’t hoort natuurlijk altijd een goede portie Trash Metal! De heren van Overruled leken ons de perfecte kandidaten om deze snelle en groovende sound op het festival te brengen. Ze werken al een flinke tijd aan hun naamsbekendheid. Wij verwachten niet anders dat deze in de loop der jaren alleen maar zal groeien. Rond Grunn’t zal eindelijk hun debuutalbum uitkomen! Deze zal bij ons natuurlijk flink gepromoot worden!

Rimfrost (SWE)

Een ijskoude Black Metal band met dito band-naam en muziekstijl uit Zweden. Hou je van de sound van ‘At The Heart of Winter’ & ‘Damned in Black’ van Immortal? Dan zit je bij Rimfrost helemaal goed! Met een EP en releases bij onder andere het Franse Season of Mist, timmeren ze sinds 2002 al flink aan de weg. De laatste plaat met de simpele titel ‘Rimfrost’ is op ons eigen Groningse label Non Serviam Records uitgebracht. Slechts eenmaal eerder was de band in Nederland live te zien. Dus pak je kans!

Altar (NL):

Op Grunn’t denken wij altijd aan de liefhebbers van Oldschool Death Metal! Met het onlangs heropgerichte Altar kunnen zij meer dan opgelucht ademhalen. Sinds 1992 verspreidt de band controverse met albums zoals ‘Youth Against Christ’. Het afgelopen jaar bleek de Christelijke medemens het nog steeds bijzonder moeilijk te hebben. Dit werd duidelijk toen ze op ‘Death over Drachten’ voor het eerst sinds jaren van afwezigheid een try-out show gaven. Na een lange pauze van zo’n 10 jaar komt de band nu sterker terug dan ooit. Wij zijn dan ook enorm benieuwd hoe zij met hun nieuwe line-up op Grunn’t gaan huishouden!