Doldrums – Simplon

Doldrums

+ Petra Glynt

Wo 18 Oktober 2017
Waar: Kleine zaal
Open: 20:00 - 23:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
VVK: € 9,-
DVK: € 10,-
Genre: Electronic
Koop tickets
Links

Na een aantal 7” singles en zelfs een VHS collectie aan video’s komt de Canadese Doldrums naar Simplon met zijn nieuwe album ‘ESC’! Het kenmerkende donkere en hypnotiserende geluid van Doldrums komt sterker dan ooit naar voren op deze nieuwe plaat. Door een goede fundering van stampende electro aangevuld met een gezonde dosis aan noise invloeden is dit één van de interessantere acts op dit moment.

De veelzijdigheid van Doldrums komt terug in het feit dat de donkere pop nummers toegankelijk zijn voor zowel de alternatieve luisteraar als het grote publiek. Voor een avondje hard gaan moet je hier zeker bij zijn. Met Doldrums’ stampende electro is het onmogelijk om stil te staan!

De avond wordt geopend door Petra Glynt, die meetourt met Doldrums en zelf al een aantal singles en een EP uitbracht. In oktober ligt er een debuutalbum in het vooruitzicht die zij zelf ook mixt. Deze wordt gereleased op het label Vibe over Method van producer Damian Taylor (o.a bekend van: Arcade Fire, Bjork, TRST).