Simplon UP – Simplon

Simplon UP

Desert Mountain Tribe + Middlemist Red + Sexton Creeps

Th 23 November 2017
Location: Kleine zaal
Open: 20:30 - 23:30
Start: 21:30
Doorsale: € 3,-
Genre: Psychrock
Links

Kom jezelf opwarmen in Simplon met de galmende gitaargeluiden van Desert Mountain Tribe, all the way from London. Ergens in het brede spectrum van de psychrock kun je deze jongens vinden. Eerder al hebben ze zich live bewezen op Eurosonic Noorderslag en in de studio van radiostation KEXP (Seattle). De lang uitgerekte gitaargeluiden laten je richting de bar zweven en de grootse drumlijn weer met vier biertjes terug naar het midden van de dansvloer, waar je vrienden ineens niet meer blijken te zijn.

Het psychrockspektakel gaat verder met vier jongens uit Hongarije: Middlemist Red. De bands hebben vaker samen opgetreden bij verschillende podia en sluiten mooi op elkaar aan. Middlemist Red is daarnaast te zien geweest op onder andere Sziget, waar hun meeslepende muziek met belangstelling werd aangehoord. Sinds vorig jaar is het tweede album ‘Ripple Soul’ uit. Met in je ene hand een biertje en in je andere hand het geld voor het volgende moet dit wel een onvergetelijke donderdagavond worden.

Sexton Creeps is een band uit de underground scene van Groningen. Een collectief geworteld in experimentele muziek, waarbij duistere gitaargrooves worden gecombineerd met een stevige orgelsound. Via moeilijk te volgen paden ontgint Sexton Creeps de uiteinden van zijn muzikale wereld. Die wereld bevindt zich ergens tussen Amerikaanse folk en psychedelische muziek. Ze zijn divers en ondernemen veel: een akoustische tournee, een filmproject of filmmuziek. Maar bovenal is het een ge├Âliede live band die ernst en humor niet schuwt. Denk aan ‘The Doors’, ‘Nick Cave’ en ‘Pink Floyd’, maar dan anders.