McScallywag (geannuleerd) - Simplon

McScallywag (geannuleerd)

Album Release Show

Za 24 April 2021
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €5,- Deur: €7,50 Genre: Folk Punk
Links

Door de aanhoudende corona maatregelen hebben we in overleg met McScallywag besloten om het concert te annuleren. Belangrijkste reden hiervoor is dat we niet weer willen verplaatsen naar een datum waarvan de vraag is of het dan wel door kan gaan.

De gekochte kaarten zullen zo spoedig mogelijk worden geretourneerd. Kaartkopers krijgen hierover per e-mail bericht en/of kunnen hiervoor hun gegevens mailen naar tickets@simplon.nl


Met hun sound bestaande uit een mix van Celtic folk en stevige punk weet de Groningse band McScallywag kroegen, concertzalen en zomerfestivals steevast om te toveren in een deinende en klappende massa die de drank en het zweet rijkelijk laat vloeien. Op zaterdag 24 oktober presenteren ze hun tweede album ‘Songs For The Wicked’ tijdens een avond die geheel in het teken staat van de Ierse feestdag St Patrick’s Day!

Gewapend met onder meer banjo, accordeon, mandoline en gitaren vieren de bandleden deze avond het resultaat van jaren songschrijven en schaven aan een steeds uitgebalanceerder geluid. Het publiek kan nog altijd krachtige celtic punk songs verwachten, maar er is ook plaats voor tragere folknummers vol onverwachte wendingen en meerstemmige melancholie. De Ierse traditionals zijn hierbij nooit ver weg, maar de eigen creativiteitsdrang overheerst. Het album ‘Songs for The Wicked’ werd opgenomen in de Twangwolf Studios van Hans Hannemann, een plek waar de muziek echt leeft. Na het concert meteen al heimwee naar zo’n onvervalste McScallyshow? Wees gerust. Vreugdekreten, voeten stamp, geklingel met glaswerk en vallende zweetdruppels op een banjosnaar: het staat allemaal op de plaat!